Menu

Isnin, 23 Julai 2018

Mee Maggi Big Kari Lebih Banyak Isinya

Mee Maggi Big Kari ni lebih banyak Isinya! lebih Kenyang, Kalau nak banding yang biasa tu lebih kurang sepeket setengah, ia tak sampai la berdua peket, sebab Bro pernah masak yang maggi kari biasa 2 bungkus sekali makan, Kenyang gila gila la woi.. Dengan ini maggi big kari sedang molek la perut Bro.. Tak la kenyang sangat dan tak lapar la sangat.. Sekadar cukup sahaja,  Kalau maggi kari pek biasa tu, ape la sangat" makan pun tak puas rasa, sikit banggettt isinya, sangat kedekuuttt. Entri pertama dah Maggi, entri yang kedua pon maggi lagi.

Nampak la sangat yang Bro ni tak pandai nak masak. Tapi hajat nak buat blog masakan hohoho.. tapi tau masak Maggi jek!!! SABar dong..  Pemanas badan je ni" lepas ni Bro nak buat dan hasilkan menu yang mantap perlu juga asas yang kukuh dulu, orang kata la.. "Bukan Bro kata" Mula dari bawah dulu.. Pelan pelan kayuh. Lagipun dah ada 12 rempah cili sebenar dan dimasak sampai pecah minyak, bukan pecah kuali haha.. Ayat copypaste kehkehkeh. Tengok gambar pada peket maggi lengkap, ada daging ayam, telur rebus, tauhu goreng, Cili besar, sayur ape tu.. Kailan agaknya..  Bro malu nak uplode gambar resepi Bro masak maggi Big kari cuma perlu campur air panas jek.. Entah hape hape la resepi ni. Moh la layan, nape dalam pek maggi ni tak letak ayam, telur, sayur sekali?... apekes

Maggi BIG Kari Cara Bro Paling Malas
Yang pertama kena tau asas nak masak maggi ni. Boleh baca entri yang bertajuk - Masak Maggi Kari Cara Bujang Style Yang Paling Ringkas.

Bro Masak maggi guna bekas hijau - feeling lain macam

Maggi Kari
++ Rendaman maggi big kari
Rendaman perlu waktu hanya 2 minit, lama sangat nanti air jadi kering dan maggi jadi kembang sangat, selepas itu boleh la nak letak perencah, dan terus boleh makan.. NO simpan simpan dan makan sampai habis.

Sumber : wikipedia

Cara Penyediaan Mee Maggi Big Kari

Cara penyediaan dah diajar kat peket belakang pek maggi Big kari ni, kenapa perkataan "BIG" diambil, kan lebih elok bagi cadangan nama maggi giant, atau maggi kingkong.. Ape apelah yea.. Yang penting perot Bro Kenyang buncit dan hanya perlu 2 cawan air je!  Masa diambil 2 minit dengan hanya 450ml air. Kacang je ni buat, budak kecik pon pandai masak camni. Dah masak 2 minit boleh tabur perencah pastu makan la apa lagi.

Maggi Kari
++ Rendaman sesuai Maggi Big

Kalau nak sangat hidangan yang seimbang boleh la campur sayur segar, sumber protein contoh macam ayam, telur, tauhu dan macam macam lagi. Bro pernah masak maggi kari letak ketam besar, nak besar lagi letak ketam nipah LA haha ambik kau, lebih banyak ketam dari maggi, kuah kari dirasai dengan kemanisan isi banyak ketam tak dapat LA ni Nak dibayangkan rasa kesedapanya.. Boleh korek isi ketam sambil hirup kuah kari Maggi, nak rare lagi buat la maggi belangkas,  Tau ke idok belangkas tu ape? Search Google.

Dah boleh makan maggi big kari, yummy


++ Dah boleh makan maggi dah macam ni

Masak Maggi bodo piang ni hanya guna Air panas, selamat menjamu Selera semua yea.. ehh lupa la yea.. ni dah hujung bulan kan.. oo patutla.

Tag : Masak Mee
Share This

Previous Post
Next Post
Unknown

Written by

Related Posts

26 ulasan:

  1. Ringkas betul resepinya ni. Hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Resepi bujang masak memang ringkas hahaha...๐Ÿ˜Š

      Padam
  2. Maggi kari big ni mesti sedap, Bila Bro nak belanja lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Datang la sini, nak makan apa Bro belanja.

      Padam
  3. follow sini :) harap sudi follow blog ejulz jugak :)

    BalasPadam
  4. Uih..mahal tu nak beli belangkas pulak. Letak bawang putih je pun sodap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok juga, bawang putih tak pernah cuba lagi.

      Padam
  5. Ehh trasa cam kat tekak ๐Ÿ˜Š follow done. Jom lah join segmen bloglistnkat zzzyy.blogspot.com

    BalasPadam
  6. bagi la beberapa ramuan yang lain...telur,sayur,udang,daging,sotong dan sebagainya..barulah mee segera itu terangkat bro ..

    bersyukurlah dengan apa yang ada

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, Komen๐Ÿ˜, tu untuk menu akan datang hehe

      Padam
    2. sama-sama bro..

      moga saya sentiasa ada masa untuk singgah di blog ini..

      aamiin

      Padam
    3. Insyaallah, ada masa saya akan singgah selalu

      Padam
    4. terima kasih bro

      blog tanpa komen seperti tidak hidup..

      trafik tinggi atau rendah oramg tak perasan..

      tetapi blog banyak komen seolah-olah blog yang hebat ..

      hahahaha

      Padam
  7. hii x pe blog masakan akan jadi blog masakan popular nanti aminnn.. maggi tu dah sedap janji isi perut kenyang hati :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih wani sukarno.. janji kenyang kan

      Padam
  8. Rindu nak makan maggi la bro...

    BalasPadam
  9. saya dah tak minat dah makan maggi kari sebab dari kecik dah makan. lebih suka maggi tomyam dengan asam laksa.

    Maggi ketam tak pernah rasa tapi nampak menyelerakan.

    Done follow

    BalasPadam

Terima Kasih Yang Memberi Komen, Bro Ahmad Akan Cuba Follow Up, Komen Yang Berbentuk Hinaan Dan Kutukan Akan Di Padam.